utorok 15. októbra 2013

31. week (14.10. - 20.10.2013)

Pondelok sme este mali statny sviatok Thanking given , taky sviatok ze oslavuju ze pozbierali urodu a kazdy si pecie Moriaka na obed :) Ja som bol v Calgary este, menili sme vodu v Hot Tube (vyrivka), vysaval som listie po zahrade a poobede okolo 17.00 hod. som vyrazil do mojho milovaneho velkomesta Edmontonu. Cesta bola v pohode, rychlo zbehla o 20.30 hod. som osprchovany sedel pred telkou s Plzenikom v ruke! Zase ma znami nabalili do Edmontonu, mam jedlo na cely tyzden (segedinsky gulas + knedlik, parene buchty, jablkova strudla a asik 2 litre polievky, ktora je zakonzervovana), tento tyzden nemusim urcite varit! Dneska to je presne 7 mesiacov, co som utiekol zo SVK!

Utorok v praci nas o 8.00 hod. prekvapil novy kolega z Mexica vola sa Emanuel, taky pohodacik tipujem mu do 30 rokov. Zimusnu bundu uz ma a na hlave klobuk :) Ked zamrzne tak zavolam hasicov nech ho vysekaju z ladu, lebo podla mna este nieje taka zima na zimusnu bundu! Poobede som si dal na veceru parene buchticky nakolko som ich dostal a nerad by som bol keby vysli na nivoc :D

Streda pohoda dnicek, teamleader cinskeho povodu Yi sa nachadza niekde na stavbe tak klidek mam :) Prichystal som asik 3 vykresy a cas vyuzivam pisanim dizertacnej prace, ved ju musim pomalicki niejak dokopat! Poobede som siel do Costca natankovat, na mensi nakup aby som vsetko mal po ruke doma. A som si urobil radost a ako spravny Edmontoncan a fanatik Oilers som si zabezpecil zimusnu ciapocku mojho oblubeneho tymu :) Napisem aj cenu nezeby som sa chcel chvalil, ale asik kazdy spravny kosican by mal doma HC Kosice ciapocku ak by stala tak ako tata. Cena bola 3$ !!!

Zimusna ciapocka Edmonton Oilers :)

Stvrtok zase pohodicka, nemali sme teamleadra cinskeho povodi Yi-ho v office tak vysoky klidek, dostal som potvrdenie ze vysetrenie na ocne mam 26.3.2014, uvidime ako tam bude. Mozno operacia a pomozu mi s tym, ze nebudem mat poskodeny strabizmus tzv. skulenie oci. Rozonali mi vodicak, mozem ist robit jazdu, uvidime na kolky krat mi daju prejst. Maloktoremu cudzincovi daju na prvy krat! Mozno budem vynimka. Po praci som stihol , este kupit nove pneumatiky a dat ich na svojho bouraka :) Verim, ze budu dobre sluzit. V jednom Canadian Tire o 17.30 hod., ze Vas mozeme zobrat zajtra v inom mi povedali, neni problem do hodiny mate na aute nove pneumatiky !! Uz som spokojnejsi, ze aj toto mam z krku a tie stare , co boli dostatocne popukane, ze vydrzali 10 000 km !!! Som na nich pysny!

Bourak bez vyzbroje, cakal na novu vybavu :)

Pneumatiky ake som na neho obul! Znacka Motomaster - kanadska sa mi zda.
Doplnujuci udaj R15 / 235 / 75

V kanade sa pouzivaju bud All season tires (vraj celorocne) alebo Winter (zimne). Ja som na svojho nakrajsieho najmilovanejsieho Blazrika dal ALL SEASON, ved pan Boh vie kolko km este prezije :) Kupil som ho mal 170169 km teraz ma 180 000 km, co viac dodat 4.3 liter strasne silny motor, vsetci si myslite ze chujova spotreba, ano - mozno je :) ale ked benzin stoji 1$ tak vas to velmi neserie!!! V meste mam ju cca. 14 litre/100 km na dialnici ked idem do Calgary pri tempomate na 105-110km/h mam okolo 8,5 litra co si viac priat, nech prezije aspon do 250 000 km a budem velmi stastny s mojim prvym autom v kanade! Ved cena auta ked som ho kupil bola 500$ a investoval som do neho na nahradne diely + praca u mechanika 650 $, plus pravidelne menim si olej co je cca 30$ , ale musim sam :) aby som vosiel do tejto sumy :)

Konecne piatocek, dneska v office nikto nic nerobi :) To je uroven! 25% ma Sick day (nieco take ako paragraf na Slovensku), co uz narobime. Ja musim byt do 12.00 hod. a padam do rici z officu. Poobede som sa bol nahlasit na jazdu (road test) dali mi ju az 30.10.2013 o 9.00 hod. Uvidime ako to dopad ne. Poobede som isiel k Hudecovcom na nastevu resp. na veceru: :) Chystali sme plnene pirohy s lekvarom a posypane makom. Vyborne bolo :) Trosku sme pooslavovali zivot v Kanade.

Sobota tazky den, nakolko aj nieco som popil aj malo som spal, taky som bol niejaky nedobry na seba :) Nedela uz po fajnom spanku som mal chut aj do prace, prichystal som si obedik kuraci vrchne stehna + opekany zemiacik, plus ako bonus som si prichystal Vajckovy salat :) Poobede som si bol kupit nohavic, aby som mal do prace :) Plus som si bol dolnit zasoby do chlacnicky.

Pecene vrchne stehienko :)
Opekane zemiaky :)

1 komentár:

  1. Ahoj, zaujímalo by ma, ako si spokojný s tými celoročnými pneumatikami , pretože tiež uvažujem nad ich kúpou.. Vďaka :)

    OdpovedaťOdstrániť