pondelok 2. januára 2017

199. week (2.1. - 8.1.2017)

Prvy novorocny tyzden sme zacali cestou na ostrov Koh Rong. Nasli sme tam raj na zemi. Krasne biele plaze, pocasie nr.1 a teplucka vodicka. Vylet trosku pokazilo cakanie na lod (meskala len 80 minut). Inak vedel by som si predstavit tam aj mesiac a kazde 4-5 dni menit miesto na ostrove a precestovat ho len peso! Krasa nadhera ale co musime ist spat pomali do Edmontonu. Uzijeme si este posledne 4 dni v teple a nastane krute vytriezvenie!

Utorok sme nesli uz na plaz,  nakolko Domka je specena :) Rano som bol v pracovni po nase vyprate veci a sli sme sa naranajkovat.  Potom len oddychovali na izbe, lebo vecer odchadzame na posledny transport autobusom do mesta Siem Reap a potom piatok uz odlet do -22° tepleho Edmontonu. 
Cesta busom presla v pohode, len na Domku nieco prislo a necitila sa dobre, takze ten den sme neboli velmi aktivny ale co uz pocas dlhej expedicie musis pocitat aj s takymito vecami. Cez  noc mna chytili sracky... Jaj cely prvy den v Siem Riep bol zly.

Stvrtok sme si pozicali skuter a sli sme pozriet okolie Ankoru (chramy z 12 storocia, resp. kopa kamenov podla mna ). Vecer sme sli popozerat old market v meste, nejake malickosti sme kupili. Domka vravela ze som zodrel predavajucich lebo nikdy som neplatil full price! Zvycajne  55% toho co chceli a aj tak viem ze na nas zarobili!

Piatok sme po ranajkach zase sli poobzerat si mesto a poobede na letisko, lebo nasli cakal vecer let do Guangzhou (Cina). Prileteli sme sli sme si vybavit zvysne letenky a letecka spolocnost nam vravi, ze nakolko let mame az o 16 hodin, takze nam poskytnu zadarmo ubytovanie! Neveril som co mi hovoria, asik Cinsky system musi naplnit plany . Po 3 tyzdnoch na vietnamskych a kambodzskych postelach. Tento hotel pre nas bol nenormalny (luxus). Ale naozaj bol dobry.

V sobotu rano (cinskeho casu) po dobrom vyspani, sme sli Na ranajky a po ranajkach sme mali asik 2.5 hodiny tak sme sli pozriet okolie v Cine, ved clovek nevie ci sa tu este niekedy dostane! Potom shuttle bus na letisko a cakacka na nas 12 hodinovy let do Vancouvru. Vsetko sme postihali a aj let prezili bez problemov a dosli sme do chladneho Edmotnonu, na letisko nas prisli vyzdvyhnut nasi kamarati Katka a Lubos. Vecer som zbehol do obchodu, dal varit kuraciu polievku a snazil sa nieco pospat! 

V nedelu Domka uz buntosila od 1.30 a ja som zacal od 5.00, potom som mal ist na trening ku detom pozriet ich na technicky trening a nejak ma zalomilo a zaspal som! Potom dvojzapas ako rozhodca, vecer zahrat futbal a zase som v normalnom kolobehu, aj ked este Jet leg mam :)

1 komentár:

  1. Nazdar,

    sledujem Váš blog už dlhšie a rád by som časom tiež rád vycestoval do Kanady. Chcel by som sa touto cestou opýtať, aké ťažké je dostať sa do Kanady v súčasnosti? Mám podobné VŠ vzdelanie na Slovensku ako vy a pracujem v oblasti distribúcie elektrickej energie. Je o ľudí z tohto prostredia v Kanade záujem? Ďakujem pekne

    OdpovedaťOdstrániť