pondelok 11. novembra 2013

35. week (11.11. - 17.11.2013)

Pondelok rano troaku v praci. Statny sviatok mame - Remember day (spomienkovy den na obete prvej a druhej svetovej vojny). O 12.00 hod. som vyzdvyhol Martina a sme sli opat do nakupneho centra, ale teraz zamer bol jednoznacny. Skusit vodny svet. Predtym sme boli pri ropnej vezicke, chcel ju vidiet a viem ze niekde mimo Edmontonu su tak sme ju isli hladat. Preskocili sme zavoru a urobili fotku asik do 2 minut sa pri nas zastavil niejaky pan na svojom Trucku a pytal sa ze co tu robime a ja ze nikdy sme to z blizka nevideli a chceli sme + este ze jednu fotecku sme spravili. Muz stastny poprial pekny den a ze pohode. Na slovensku uz by som bol navypocuti :D

Pumpicka, ktoru by som rad vlastnil :D

Musim povedat cena prehnana. Dorazilo ma ze za skrinku vo vnutri musis zaplatit az 7 $ a dneska bol statny sviatok (nasa firma nam dala ze ak budeme v office mame volno niektory den medzi sviatkami na vianoce) a strasne vela ludi bolo vo vnutri. Dlho sa na vsetko cakalo ; (
Po vodnom svete sme sa trosku poprechadzali este, ja som si nasiel noveho kamosa :D

Vecer ked som siel ho odnes na letisko, tak som siel Fordom aby som ho obcas prvetral ako chcel Milan a co sa nestalo - 3 km pred letiskom asik odisla elektronika !! A sme mali do odletu asik 85 min. Zastavilo nam niejake auto ochotne nas hodili chlapci na letisko a z nich vyslo ze poznaju Milana toho co som jejo autom siel. Zase som sa len ubezpecil ze svet ke strasne maly a kanadania velmi napomocny. Fordik ostal na krajnici na dialnici. Napisal som info Milanovi a cakam co povie :( ale asik taku vec nikto by nevedel ovplyvnit. Martinko vystresovany ci stihne len. Ale vsetko poriesene uz len niejak Fordika nakopnut a bude este lepsie. Ale mne sa javy fakt an len elektroniku. Velke mrazy a ci to ju nedojebalo! O pol noci telefonat Milanova kanadska partnerka ze co budeme robit a bla bla. Ja ze prediskutujem vsetko po FB resp.. skype s Milanom a najdeme riesene.

Utorok rano o 7.00 hod. uz ma cakala pred officom, aby vyzdvihla kluce a aby dala auto odtiahnut z dialnie ku nej domov Ma sa ozvat, nakolko musim ju usmernit aky bude druhy krok, nakolko kanadania rozmyslaju tak, ze dame do servisu a nech to stoji co stoji! Ale my slovaci trosku inak, mam to uz prediskutovane s Milanom. Neprijemna situacia sa stala fakt, ale ovplyvnit som ju nemohol a MIlan to zobral velmi sportovo.
V praci som sa pomotkal do 15.35 hod. a som letel na lekarsku prehliadku ktora je dalsi krok ku mojmu vytuzenemu cielu. Vsetko prebehlo cca. za 2,5 hodiny, skumali ma a zalatil som 400$ a cakam na vysledok. Ked bude dobry budem o krocik stastnejsi. Opat dneska dobra skusenost s kanadanmi, niejaka pani sa zastavila pri mne lebo videla, ze som zmeteny a hladam niejaku budovu. Ochotne pomohla a popriala mi pekny vecer. Strasne sa mi paci ludskost kanadanov ako radi a ochotne poradia a to ani ich clovek o to nemusi ziadat, oni sami sa spytaju a pomozu! Big Like!!!

Streda, nemali sme sefstvo vo firme, takze sa mi zda ze nikto nepracuje :) Ale nevadi, dneska som sa dozvedel,ze mam dalej prichystat tak aspon zacnem trosku pracovat opat. Dneska som si uvedomil, ze pred rokom som mal 13.11.2013 pohovor v ABB, ale musim povedat, ze vtedy bolo omnoho chladnejsie! Dneska sme mali prijemnych asik +5°C, mozno aj viac. Clovek citi velke oteplenie ked cez vikend mal pocitovych -16°C a dneska +5°C!. Poobede som siel po praci na anglictinu, takze dlhy den som mal za sebou. Na angline celkom dobre, musel som sa rozpravat, mal som pri sebe chala z Philipin, obcas som nevede, co mi rozparava ale celkovo sme sa dohodli , nebol problem. Vecer som predal cez kijiji (nieco take ako Bazso.sk) zimnu pneumatiku za 20$, chlapec bol velmi spokojny a ja som kupil 3 pneumatiky raz za 50$, jednu som pouzil jednu som predal a este jednu mam na predaj ked predam aj tu, tak co som pouzil ma stala len 10$ :)) a tri cisto nove co som dokupoval ku tej stala 85$, tak som spokojny ze biznis robim aj tu :)

Stvrok, pohodicka den, cely den som vytlacal vykresy co mam dat na kontrolu. Dneska som sa dozvedel trosku zlu informaciu, 28.12.2013 som mal vidiet Tottenham, ale na 100% ho neuvidme, nakolko zmenili datum. Ale zalozny plan mozno vyjde a budem vidiet nieco ine :) V praci som bol do 16.45 hod. potom som zbehol domov sa najest a potom som pozeral telku a cakal do 20.00 hod., nakolko som mal dvojzapas v hale prvy o 21.00 a druhy o 22.00 hod.

Tato cast venovana Marcelovi K.:
Pridem na zapas, cakal ma tam rozhodca menon Patrick (alias Jan Dioszegi), zapas rozhodoval s okuliarmi, cisto ako Jan D. Tolko vela ropzpraval, ze konec. Stale neboj pomozem Ti a musime byt napozore su to tazke zapasy a pod. Zapas ma uroven nieco medzi ako 2 LMD a 2 LSD. A to hraju zeny!!! Bonbonik nastal ked trebalo doniest lad na osetrenie hracky, jemu ho dala niejaka sluzba a presne ako on  poplaseny preniesol lad z jednej strany ihriska do boxov kde som bol ja (rozhodca v boxoch). Potom nastal bonbonikl cislo 2. Vsetke hracky a realizacny team sa rozosmiali. Na svoj vek chcel urobit velmi rychle pohyby a pri cuvani sa rozkotulal ako vrece zemiakov. Dokym sa postravil zo zeme sa hralo asik 5 sekund. Hracky sa ma pytali ci nebol faul :) Ja som sa rehotal ako kon. Presne ako on!!!

Tento piatok, nemam kratky :( Nakolko som si ho zamenil s pondelok, lebo som sa chcel venovat Martinovi Oravcovi. Ooooo, co dneska som musel dneska vediet v praci. Nieco take ako hodinove cislo, pre fazovy diagram :)) Zapotil som sa :)) Dneska sme dostali pozvanku na ABB vianocnu party. Na Slovensku som sa zucastnil raz a po probleme, kde som s blavakom skoro vyrazil dvere tak som sa nezucastvoval aj ked velmi som chcel ist v roku 2012 sa rozlucit vo velkom style tam.
Pozvanka na Vianocnu akciu v ABB :)

Vecer som sa zastavil u Hudecovcov na zopar piveciek a domov potom, ked som sa vracal u zbolo citit ze bude v noci fasa snezit.

Sobotu rano , som nasiel vonku asik 20 cm snehu. Krasna biela priroda :) Skontroloval som aj teploty ake nas budu cakat cez tyzden a neuverite iba teplych -28°C!
Rano - krasne prekvapko, ale tento by sa uz mal udrzat :)
Teploty ake nas budu cakat :)
Ku tymto hodnotam som nasiel jednu basnicku na FB od kamarat z Edmontonu:
Zdraví vás čávo zo slnečnej Alberty...dneska máme krásnych 12 stupňov, do noci by sa malo otepliť na príjemných 22 a do stredy ak príroda dá tak by sme mohli atakovať aj tu bájnu 30-tku...teploty su pochopitelne v záporných hodnotách...Nestrácame však entuziasmus a nádej, že o 6 mesiacov bude lepšie..
Inak som varil polievocku, a zakonzervoval som si ich, Bravcovy vyvar a prvy krat v zivote cesnacku. Uvidime ci casnacka bude jedla. Bol som na malicky nakup, dokupujem niejake veci stale, co chcem poslat na Slovensko, takze stale zbieram to.  Kupil som pohladnicu pre Babku a posielam jej dufam, ze do vianoc ju bude mat preto ju chcem este dneska poslat. Aby som mal fakt istotu ze do vianoc ju ma, ja ocakavam ze tak do 10. decembra by ju mohla mat, nech sa trosku potesi. Seba som potesil, kupil som si ponoykz id Tomasa Hilfingera 4 pary cca. 10 €, na Slovensku urcite by taka cena nebola :) Aby som mal dost tak som zobral dva krabicky po 4 pary :) Hladam zimusne topanky, lebo nemam nic na zimu tu. Takze dneska som skusal niejaky od Ralph Lauren cca 90$ - zle som sa citil v nich, piatok jedne adidasky su v zlave z 120 na 90$ ale nemaju na moju malu noizku cislo :) Este chcem ist pozriet vecer ked pojdem odnest na postu pre babicku vianocnu kartu. Vecer som este bookol hotel do Las Vegas :) Ved zijeme len raz. Konecne o 20.00 hod. som si lahol do gaucu a pozeral telku. Niejak zbehol den, ale som spokojny lebo som nieco porobil doma!

Nedelu som navaril si bravocy perkel a cestovinu. Isiel som s Emmanuelam (mexican) a s Gnania (ind) na obed na Buffet (svedske stoly). Mexican mi povedal ze rad tam chodi lebo moze otocit 3 aj viac tanierov, plati len 13.60$ a ze raz denne mu staci sa najest, co som ostal v soku!! Ja mam ranajky, obed a aj veceru a on raz do dna :( ale to je jeho problem. A este dodal, ze chodi minimalne 3 krat do tyzdna, co pre mna predstauje 40$ co ja mam urcite jedlo na cely tyzden bez problemov, ked si chystam sam doma. Vecer som bol na nakupe v Superstore, vosiel som dnu a pocujem nenormalne zavyjanie a som ostal prekvapeny, zavyjanie vlka mi to pripadalo. Ked som platil som si vsimol, ze niejaka zena je na zemy a sluzba len to vravela keep going (nieco take ako pokracuj), aby na tu zenu nepozerali. Potom dosiel policajt, dal jej puta na ruky a som pochopil , zena kradla a ju niekto asik videl..... ked my dobre dopadlo, ze zena kradla topanky na zimu! Nakolko ju bosu davali do policajneho auta a vonku bolo slusnych -15°C, pocitovo len -18°C! Som prekvapeny, ze aj v kanade, kde ludia dobre zarobia najdu sa taky co kradnu, ale to bola niejaka Indka, palestincanka, filipincanka, neico take ...lebo bola cierna ako nasi slovensky cigani :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára