pondelok 18. novembra 2013

36. week (18.11. - 24.11.2013)

Pondelok sme mohli prist neformalne obleceny, nakolko kto daroval viac ako 50$, raz som sa zucastnil som povedal. Ved ze mi zoberu 10$ z vyplaty nezabije ma a "mozno" niekomu pomoze. Aj ked neverim velmi tomu, ale som sa chcel zucastnit nakolko som novy a druhy by na mna pozerali ako na chuja! Ked sa dneska neozvu z Medical centra, ze nieco je zle s lekarskou prehliadkou tak pomalicky je to vsetko na dobrej ceste ku vytuzenemu cielu. Budem informovat, ci sa ozvali, myslim si ze do 19.00 hod. maju otvorene, takze ked sa neozvu dneska bude to ok. Poobede mam opat anglictinu, dufam ze bude ok a nieco sa naucim :)

Snezenie okolo 13.00 hod. 

Dosiel som domov, pobalil som sa na Anglinu a letel hore na sever edmontonu, zvycajne mam to za 30-35 minut, vcera velmi snezilo, tak mi cesta trvala cca 65 min :((( Nenormalne snezilo, zapol som si na Bouraku 4*4 a nastavil na automatickej prevodovke, ze max. 1-3 prevodove stupne, aby som mal bezpecnost. V schranke som si konecne nasiel karticku vodicaku. Doteraz som mal len taky papierik :D


Utorok mame meeting o 10.00 hod., uvidime co cinsky leader Yi vymyslel na nas :) Inak cez noc snezilo, a teploty okolo 8.00 hod. sme mali niejake take :)
Krasnych 16, pocitovo este teplejsie iba 22°C ale zapornych :)

Trosku to updejtnem o 9:26 hod. sme mali len -17, pocitovo -24°C. Jedine stastie, ye nepracujem vonku, ale v office! Dneska som nahlasil splatenie 20% uveru na SVK (mal som to v plane od Marce), takze nemyslite ze som multimilionar :) PO tejto splatke by som mal mat splatenych z bytu aj tek len 36%, co som si pozical :( Uvidime, co sa bude dat robit s hypotekou v roku 2014, nechame sa prekvapit. Dneska konecne som dostal dobru informaciu od poistovnej agentky, moja poistka na auto je cca  2000$ (zakonna poistka), mesacne platim 165$, po ziskani kanadskeho vodicaku som ju bombardoval mailami, ze chcem dat prekalkulovat poistku a dneska mi zaslala informaciu, ze odhadovana poistka buce do 1000$ (prvy odhad 988$), pekny rozdiel ako je clovek "diskriminovany" ak nie je kanadan a nema ani kanadsky vodicak! Na piatok som sa dohodol, ze pridem poriesit novu poistku na auto. Ked clovek nie je v kanade lenivy a pyta sa, tak stale vie si nieco lepsie vybavit! Moje heslo: Nikdy nemozes byt spokojny, stale napreduj a pokracuj v naplneni cielov! Poobede som sa zlakol, ze mi odisla baterka, pre istiotu som kupil startovacie kable - ktore budem nosit stale v kufri auta. Vecer som este zmakol zapasiky a vysmiaty unaveny som si mohol ist lahnut okolo pol noci :)
Startovacie kabliky :)

Streda, rano ma zobudili odhrnovace, lebo nieco pred 6.00 zacali cistit nasu ulicu, nahanali sa po ulici len 3 ks :D Kosice mozno nemaju dokopy tri kusy. Rana teplota nebola nic moc. Bal som sa ze ci budem startovat tak v praci som si zapojil autona zastrcku (tzv. plug in).
Ranne prekvapenie o cca. 6.00

Nahanali sa rano po ulici a mna zobudili!
Auto napojene, aby heater vyhrieval blok motora!

To som nezasil este, okolo 10.30 hod. nas vyhodili z budovy ze citit tu plyn, kazdy musel opustit budovu. Dosli asik len 5 poziarnickyzh aut a nieco kontrolovali. Musim povedat ze 10-15 minut sme boli vonku, pekne som vymrzol :D som poevdal Mirzovi, ze aspon ty co spali tak ich prebralo! Dneska musel jeden z nas mat jeden "krasny" sveter na sebe, bola zbierka a kto nazbieral najviac hlasov tak ho musel nosit. Ziskal ho s naskokom Gnana. V office ho vraj nemaju radi, ale on si mysli opak :) Je trosku hlucny ale ku mne je v pohode. Zbierka sla na pomoc chudobnym v nasej provincii!

Gnana a jeho uchvatny svetrik :)

Poobede som este na anglnu, siel som sokovany cinan nevie po anglicky a on sa pta n apolitiku v Kanade, asik z ryzojeda bude kanadsky politik :) Teraz ked dopisujem blog v stredu mam 21.20 hod. pijem niejake pivecko Made in germany, nechuti najlepsie ani najhorsie co chcem ked bolo v akcii za 1,99$ :)) Pomalicky sa chystam lahnut, ved aj zajtra je den a musim pokracovat v Dizertacke v praci :)

Stvrtok rano telefonat z poistevne zo SVK, lebo som dal pozrusovat niejake poistky tak mi vysvetlovali ako na to. Som ostal prekvapeny , ze nemali problem a volali mi na kanadske cislo :) Dneska su ludia velmi vysmiaty, lebo je vyplatny den a ako stale ked je tak vsetci su spokojny :) Poobede som sa dohodol ze pojdem vonku s mexicanom, aspon musim rozpravat a speakovanie je good ak som nuteny. Tak sem zavitali do south common mall, kde je vela obchodov. Boli sme pozerat oblecenie, nabytok a pod. Isli sme cez cestu tak prijebal mexican a smial sa z toho este :) ta v botazkach ide a vonku je minus 15 a ze ine topanky tu ani nema , ked som si pomyslel ze ja mam v kanade asik 15 -20 parov tak je to na zamyslenie. Boli sme aj u Tomasa (Tommyho Hilfingera) zase mali akcie tak som si kupil zase sveter, trosku hruby ale za 30$ dobry :) Regular price bez dane 69,5$ nech sa paci :( Ale ja som ekonom tak ja kupujem len ked je 60 alebo 70% zlava ( v kanade sa pouziva 60-70 OFF alebo clereance).

Moj novy svetricek vyzera niejak takto :)

Piatok som sa konecne rozbehol aj  v praci, porobil som do 11.30 hod. Potom som nabehol do Madarskeho obchodu kupil som Bryndzu, klobasy, jaternice, slaninu, slovensku horciu na vecer. Potom som siel dat prerobit poistku, co sa podarilo namiesto 165$ mesacne budem za auto platit len 85$, myslim ze je to lepsie ako predtym! Poobede som sa zastavil este kupit karton piva nakolko vecer sme oslavovali trosku predcastne meniny, nakolko na buduci tyzden idem na Svetovy pohar v lyzovani na Lake louise. Zastavil som sa este v obuvy, mali celkom lacne botasky tak som kupil otcvi darcek na vianoce. Tak na 18.00 hod. som mal dosjt ku zanmym (Hudec family) a zacali sme chsytat bryndove halusky a zabijackove veci :)

Takto vyzerali nase bryndzaky :)

Druhy chod sme mali nieco  take :)


Dosiel som domov o 4.15 rano :( Spal som len nieco do 8.00 a uz som nevedel spat, tak som zacal aktualizovat blog :) Cez den som siel na nakup, ci nieco v dobrej cene nenajdem a dokupi bud do chladnicky, alebo darceky :) Poobede som este siel sa navecerat ku Hudecovcom, lebo ostalo tam este nieco z piatka co sme chystali a ma pozvali. A vecer som mal trojicu zapasov a musim povedat ze november ako rozhodca je uspesne za mnou!

Nedela som si vyprazal ryby v trojobale, som prekvapeny ale bolo to jedle :) Poobedene som pobehal zase par shopov aby som sa doma nenudil a vlastne len relaxoval :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára