pondelok 10. marca 2014

52. week (10.3. - 16.3.2014)

Cez vikend sa nam menil cas o hodinu do predu. A ako som cakal, ze setrnyny mexican (cheap guy -  tak ich volaju v Kanade). Nema doma telku a nevie ze sa menil cas, tak prisiel namiesto 7.00 na 8.00 hod. do prace!!! To je take mexicke :) Som sa ho spytal, ci vedel ze sa menil cas, ze nie ze on cakal ze az v Aprili. Ta ja viem preco nevedel, ked nema doma televizor a dalej uz len No comment!!! Piatok si vypytali CIC (Citizenship and Immigration Canada) posledny poplatok vo vyske 980$ a uz ide len o malickost aspon verim, ze rozhodnutie pride v najkratsom case a potom oslavujem PR of Canada (clovek s trvalym pobytom v Kanade), ktory ma rovnake vyhody ako obcan kanady s kanadskym pasom!). Verim, ze budem viac happy ako som! Poobede sme mali safety meeting, co a ako sa mame spravat v office, niekedy sa mi az hlava zastavovala, ze ako sa clovek ma spravat co pre normalnych ludi je samozrejmost! Poobede sme s Domickou sli do WEM (West Edmonton Mall) a co COSTCA (nieco take ako na SVK Metro) a nakupili sme Domicke malickosti :) Ved zenun treba lubit a starat sa o nu!

Utorok, klidek v praci, siel som rano za projekt managerom (pondelok mi povedal, ze stredu budeme posielat opat vykresy). Dneska rano mi poevdal, ze odchadza ze az zajtra bude spat v office a ze to bude stacit. Niekedy im nerozumiem, ked treba robit tak este vaicej flakaju, ale co uz. Inak pocasie mame bomba, cca +6°C, pred dvoma tyzdnami sme mali cca. -20°C, je tam rozdiel cca. cez 25°C a telo to citi, ludia nosia uz len mikinky a aj kratke sortky som videl :) Poobede som si bol poziadat o vratenie dani, v Kanade to nerobi zamestnavatel ale maju na to specialistov. Z prace som len dostal papier a som si poziadal, zaplatil som 110$ a vratia mi po prepoctov nieco viac ako 3500$ (ja som si povedal, ze je to pekny zaklad na downpayment-prvotna splatka z ceny nehnutelnosti, ked budem chcet kupit dom/byt koncom roka, potrebujem cca 15000$), takze nie zle! Ale upozornovali ma ze to je len prvy rok taky, ze potom to az take nebude. Ved uvidime co nam da zivot o rok :) Potom si bol vonku zabehat cca 2.5 km musim povedat, ze ebhalo sa dobre a nebolo velmi zima! Vecer sme sli s Domickou este na potraviny.

Streda, uz sme v polke tyzdna takze celkom to ide, pomalicky si uvedomujem, ze pekne obdobie ked tu mam Domku sa blizi ku koncu, ale co narobime taky je zivot, a tesim sa ze ked pride opat naspat koncom Juna resp. zaciatkom Jula. Po praci ak som dosiel na byt, som siel si zabehat take zdravotne 2.5 km a potom  sme sli na veceru na kalamare :) Celkom dobre to je :)

Stvrtok opat ako kazdy druhy, gadzovia su vysmiaty nakolko im dosla almuzna na ucet :) Zbehlo to niejak :) Vecer dve kolecka behania cca 5km vonku, citim, ze to bude dobre vonku ak nezacne opat snezit, co sa predpoklada koncom marca :) Domicka vecer sla s kamoskou (trosku viacej ciernejsia) vonku na rande, tak vecer som si ju bol vydvihnut.

Piatok je kratucky a tento den v praci mam najradsej :) Dneska je to uz ROK co som v Kanade, trosku som si to uvedomiol vcera pred spanim. Dneska je predposledny den kedy bude tu Domik, lebo zajtra sa ide smer Calgary na letisko. Na obed som pozval Domku do All you can eat (mozes jest kolko chces :) za jednotnu cenu) ako oslavu, ze som sa dozil prvy rok v KANADE.

Jedna spolocna :)
Domka si uziva cokoladovu fontanu :)
V praci sa mi mexican pochvalil, ze bude mat internet a kablovku v byte, ze je stastny ze vybavil dobry deal cca 31.5$ mesacne na prvy rok, ale kontrakt musel podpisat na 3 roky. Ja som podpisal tiez na tri roky a platim 83$ mesacne, po celu dobu 3 roky. Dostal som TV za minimalne 700$ a on musi si kupit, a z chce smart TV ta som mu povedal, ze nech si prichysta 700$ ta kukal na mna ako na debila. LCD alebo LED 46" kupis cca od 350$ ale nie SMART TV! Ale co uz, on vie co chce :) Ale konecne od Novembra bude mat TV, takze ma pokrok!

Kedze idu na  SVK prezidentske volby, tak som si pustal piatok tuto pesnicku :)

Piayok vecer sa Domicka bola rozlucis s Hudecovcami a sme sli urobit par peknych fotiek vecerneho Edmontonu, a co sa nestalo na jednom moste (3 pudovka) sikmo v strednom pruhu zaparkovane asik minimalne 15 policajnych aut a zacalo to, kontrola vodicov. Mna zastavili tiez, sptytal sa ma na ID, z kadial ideme a kam a ci som pil. Dal som mu ID a povedal som ze ideme od kamaratov domov a ze som nepil a ma pustil, co som bol velmi prekvapeny ze ziadna dychova skuska a ani poistku od auta nekontroloval. Presne po 1. roku v Kanade prva skusesnost s policajtmi a momzem povedat, ze som cakal horsie ako to vsetci opisovali :) ale bolo v pohode.

 Ked sme sa blizili ku policajtom :)
Stalo sa nasledovne, policajne auto, obycajne auto a opat policajne...
Som volny a mozem ist :)

Sobotu som siel na otocku do Calagary na letisko odnies Domicku na lietadlo a naspat do Edmontonu, precestovane 600 km a vecer som prichystal zeleninu na gulas a v nedelu by som ho chcel varit.

V nedelu rano o 8.00 hod. som siel do posilovni na hodinku, potom som zacal varit gulas a este som si chystal veci na dizertacku, lebo fakt uz by trebalo to dokoncit. Poobede som sa musel ist vyvencit  vonku do obchodov, nakolko medzi 17.00 az 18.00 hod. dosla maklerka zase pozerat byt, a napisala mi ze lepsie bude ak nebudem na byte! Takze krazny vikend za nami a ide sa do noveho pracovneho Kanadskeho roku. Prichystal som pre Vas moje prve postrehy po prvom roku pobytu v Kanade v dalsom prispevku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára