pondelok 1. júna 2015

116. Week (1.6.-7.6.2015)

A uz je tu jun, cas v zivote nam leti nenormalne. Pozitivna sprava na rano, ze dneska je to 8 rokov, co som spojil svoju osobu s ABB. Na Slovensku je standart 20 dni dovolenky a po 33jke dostane clovek dalsich 5 dni, ale v Kanade je to rozne a zavisi od zamestnavatela! Ked clovek robi u zamestnavatela do 3 rokov ma narok na 10 dni, od 3-8 rokov tak ma narok na 15 dni a ked clovek robi vaicej ako 8 rokov ma narok na 20 dni (to co je standard na SVK). Plus pri vyjednavani zmluvy, clovek moze aj vyjednavat o pocte dni dovoleniek! Takze dneska mi doslo potvrdenie, ze mam narok na 4 tyzdne, lepsie ako drot do oka :)
Potvrdenie :)

Po praci sme sa s Domkou pred mojim vecernym zapasom boli prejst, boli sme spoznavat nasu stvrt :) Pekne parky, stale obdivujem  niektore domceky (skor haciendy), zahradky ako si ludia pestuju kvety, a ked vidim ze na predaj tak vecer skusam stale googlit, co chcu za tie "malicke" domceky! Na zapasiku bolo v pohode, najslabsie muzstvo v tabulke vcera ukopalo prvu vyhru , jaj tie zeny ked hraju muzstvo malo asi 2 strely na branu a dali jeden gol (gol dali asik z 25 metrov), a ddruhe mzustvo stale dobijali ich branu a nic :( Ale najlepsia vec sa stala po zapase , pyta sa ma Bogdan (som si myslel, ze je z Jugosky, ale nakonec vyslo ze je poliak len jeho predkovia su z Jugosky), ze ci este Cechoslovakia robi motorky Jawi ? A ja mu, ze my sme uz Slovensko a Cesko, u nas urcite nevyrabame, ale mozno v Cechach ano (doguglil som sa, ze v Cechach este Jawa funguje a to uz od roku 1929!), A ze co ine produkujeme ? A ja ze SVK hlavne plechy a auta! A on ze ake auta a ked som mu povedal, ze mame KIU, VW a Peugeot, ta len pozeral a povedal, ze vo VW sa robia aj AUDI Q7, Porsche Cayenne , VW Touareg ta az krutil hlavou, ze taka mala krajina a kolko automibolveho priemyslu a ja na to, ze ked tento priemysel krachne tak SVK moze mat velke problemy! A on ze to je pravda, cisty DETROID sa moze opakovat z USA.

Utorok, celkom v pohode dnik. Rano meeting v office, ako sme na tom s projektom, chcel by som vsetko dat prec z officu tento vikend, ale neni tu kanadan Hal, takze mame trsoku s mojim teamleadrom problemik, chceli sme ho prediskutovat aj s Halom a on si zobral zatial pondelok a utorok SICK DAY. Poobede som mal zapas U16 chlapcov. Bola so mnou  aj Domicka a po zapase vravi, ze vsetci divaci na tribune su rozhodcovia, vsetci vedia pravidla :))) V 67 minute sme uklazali vhadzovanie a tymi sli striedat, jeden hrac bol nervozny ze nemoze vhadzovat loptu tak ju hodil o zem. Pribehol som ku nemu a sa ho pytam: "Are you nervous?" A on ze speak English a ja z fleku zltu kartu za nesportove spravanie za odhodenie lopty! Trener ho stiahol, lebo cely incident sa odohral blizko ich lavicky. Chlapec mal uz spocitane, co sa s nim stane ked sa vrati! Vratil sa ale len asik na minutu lebo sa zranil!!! Ale som chcel na neho nechat faulik a by vybehol na mna... tak by sommu povedal, You have to speak Enghlish because I don't understand you a by vyfasoval druhu zltu alebo rovno cervenu! Ale ved este nemama konec sezonny ,na frajerika moja cervena karticka si pocka :))) Po zapase trener jeho druzstva prisiel a podakoval za vykon, ze to bolo dobre ako stala :) Potesil, ale ja nezabudam na jeho drzeho hraca :) Moze sa tesit na Next time :)

Stredu rano som dosiel trosku neskor do officu (6.30 hod.) zase tu nemam Hala, co je s mojim starym priatelom :) Asik to flaka, lebo do dochodku mu chybaju len par srandovnych mesiacov a moze to zabalit uz! Tak ako kazdy den, tak pozriem si spravy aj na Slovesnkych portalov, co sa deje v mojej krajine narodenia a dneska som narazil na clanok :((( Brusel predpovedá Slovensku hrozbu. Dôchodcov čaká chudoba - trosku zaskoceny alebo prekvapeny?, ani nie. lebo podobny clanok som uz cital predtym, ze kolaps Slovenskej ekonomiky, kvoli dochodkom sa moze resp. sa odhaduje maximalne do 15 rokov! Co je 2030 ako sa spomyna aj v tomto clanku! Uvidime, co dovtedy bude.
Dneska sme mali v office BBQ, kde sme mohli mat hovadzi hamburger alebo vegetariansky. Vegetariansky preto lebo nasi "zlaty" moslimovia z officu, protestovali, ze ideme proti nim! A este protestovali, ze robvime na riovnakom BBQ stroji, tak pod ich vegetarianske hamburgeri si dali alobal, ktory sa im pekne pripiekol na hamburgery a mne bolo dobre do smiechu , aky su hlupy ze stale musia mat veci podla ich HALALU (ci ako si oni vravia!). Vecerny zapas chlapci U16, dopadol celkom dobre, az na to, ze mi jeden asistent nedosiel, ale co uz :) Prezil som to aj bez neho.

Stvrtocek, vyplatny den :) Kazdy sa snazi usmievat, ale ja ani nie, vyplata dosla, potreboval som vyplatot jednu kreditku a 60% vyplaty je FUC :( ale co uz, zijeme a ideme dalej. Moja spojka (kanadan Hal) zase nedosiel do prace, a nieco sme chceli s nim prediskutovat, tak uz vidim, ze asik dojde az v pondelok, tak co uz....trosku aspon pipravim vykresy, aj ked som chcel vydat vsetko tento tyzden asik to bude az zaciatkom buduceho tyzdna. Poobede zase zapasik, hrali dievca U16, chodak brankarka v 3 minute pri priamom kope , nedosiahla na loptu dostala gol a este si udrela hlavu do tycky :( hrala len 3 minuty, vraj citila velke bolestio hlavy, chrbticu citila! Tak dosla po nu mama a odniesla na vysetrenie. Oh my God, ako nekedy dievcata velmi chcu, omnoho viacej ako chlapci a nekedy to dopadne zle, ako vcera :(

Piatok bol kratky ako stale, po praci trosku popracoval som doma, vecer som mal zapasik . Bol to zapas na urovbni mozno 8 trioedy :))) hrali zeny, tempo take ze clovek mohol spat, ale dobre, aj take zapasy musim mat, co narobime :)

V sobotu som konecne mal volnejsie a som sa nie len dobre vyspal, ale aj som sa tesil , ze sme sli na Majstrovstva zien vo futbale, ktore sa tento rok konaju v Kanade. Fotecky zo zapasu, par uverejnim v dalsom clanku. Inak strasne vela ludi, problem s parkovanim a na zapas sme odchadzali asik 1.5 hodinu z domu, aby nebol problem a dosli sme ked spievali hymny !

V nedelu, zase som nemal ziadne aktovity, tak sme sa sli pozriet do mesta a prejst sa a trosku krasiy nasho mesta pozriet :) Od piatku do nedele som precital celkom zaujmavu knihu, bola to kniha o Marianovi Gaborikovi, asik ma velmi zaujala, ked som precital vyze 250 stran za 3 dni :)
Trosku ma uchvatila, tak som si ju precital :)
Pred parlamentom, pekna fontana :)
 Cigani na Slovensku vo fontanach, tu aj biely :)
Trosku viacej zelene mame :)
Jedna z Churchill square 
Vsade rezentuju World Cup 2015

1 komentár:

  1. Milan,tomu drzému chlapcovi si mal z fleku zajebat CK a pribalit mu ju aj na cestu.inac super blog.v auguste sa asi stahujeme do pittsburghu.J

    OdpovedaťOdstrániť