pondelok 30. novembra 2015

142. week (30.11.- 6.12.2015)

V pondelok rano som dosiel do officu, najprv hodinovy Safety meeting, lebo toto je tu az velmi popularne. Uz som taky safety, ze dovidenia :) Dneska dalsi saleny den za mnou. Rick a Ric mali diskusiu, ze uz od 6.1.2016 tu mam prist prvy krat na tyzden a potom kolotoce na 14 dni tu a 7 dni v Edmontone, kolotoc dokym sa neskonci projekt, lebo ze sa im paci kolko robim! Tak uvidime, ako to dopadne, ale skusenosti neskutocne, kolko som sa tu naucil a kolko chyb som nasiel, nie len co som ja urobil, ale hlavne vo viacerych vykresoch! Trosku kalamita, ale prezyvam to s unavom, ale da sa :) Usmev mi nikto nezoberie :) Vecer som zaspal po sprche okolo 20.30 a spla som ako zarezany.

Utorok zase ma cakal dost tazky, den ale zvladol som aj ten od 6.50 v office a makal som zase na niejakych vykresov, potom sme dostali spat vykres ze ABB si zmyselo co sme robili tu s chalpcom jednym je zle, takze sme zase sli skontrolovat kompletne este raz a mali sme mi spravne udaje!!! Kurva pod budovu do kabloveho zlabu som vliezol a hladal spravny kabel a nasiel jeho velkost, ale verim ze moj koelga v office brazilcan Eduardo bude happy, ale ja som bol dobre zadrbany, lebo na rebrik v budove a hladat kabel, otvorit rozvodnu skrinu na transformatore a pozriet kabel, dost vela ale zase som mudrejsi co ma viacej tesi! Tato skusenost, ked raz vidis sa neda nicim nahradit!
Pre jedneho z citatelov, on pochopi pre koho :) I Love Haters!

Aj v stredu pokracujeme v praci, je toho dost ale co uz :) Dneska filipinsky Ric, ide po 3 tyzdnoch domov a ostavam tu s kanadskym Rick-om, takze budeme len dvaja! Vykrsy som dokoncil, trosku boli prekvapeny, ze som to zmakol, ale co uz :)  Mam teraz 18.30 hod., idem na doobru veceru aspon  verim a potom zasluzeny odpocinok. Na veceri som sa dobre napapal, dosiel na izbu , osprchoval som sa kukol jedno video na youtube , myslim ze som ani nedopozeral a skor som zaspal :)

Pozeral som toto video, lebo podobne mam aj ja, len nie je GT a nie je sedan, ja mam kombik
Dalsie bude asik GT, ked najdem za dobru cenu :) 

Stvrtok rano potesila trosku vyplata, prepaltili nadcasy takze spokojnost je tam :) Dneska som nemal tazky den, trosku hrania v exceli, ale inak pohode. Prezil som, teraz mam skoro 18.00 a mozeme pomalicky vypinat pocitace a ist na veceru :)

Piatok rano ma prekvappilo trosku chladne pocasie, trosku nam primrzlo :D takze asi tak. V ABB dneska maju vianocny obec, na ktorom nebudem, ale az tak to nevadi mi bol som dva roky a stacilo, netreba kazdy rok chodit, ak sa neda tak sa neda. Zo stavby spolocnost FISHER taktiez ma vianocny vecierok, ale je vo Fort McMurray co je zo stavby cca 90km, niektory ludia idu , ale ja nie som zamestanec FISHER, takze pohode ostavam v kempe a bude sa vzdelavat. Rano som kupil letenky na 20.12. do Las Vegas a chceme precestovat od Las Vegas ku Los Angels a trosku zapadne pobrezie USA. Uvidime kolko stihneme za 13 dni v USA, lebo planovany navrat mame cca 2. januara 2016 do Edmontonu, ale este letenku nemam z USA spat , ale coskoro bude aj ta :) Nakolko , ze ideme do USA a potrebujeme elektronicke viza, tak som trosku googlil, ze ci nejake vyhody nemaju kanadania, tak som sa docital, ze ten co ma trvaly pobyt v kanade (co mame uz), tak mozeme poziadat o kartu NEXUS za 50USD a mozeme na tu kartu byt v USA 6 mesiacov a na viza co ako obcan SVK mame len na 90 dni a stale za nich clovek musi platit cca 15 EUR teraz, tazke vyhodnejsie je vybavit si tu kartu, takze uz viem o nej , cas vydania je cca 4-6 tyzdnov takze ju nam vyziadam do buducna :) Dneska Domka dostala list, ze ju prijali na Inginierske studium, takze musi dokoncit zimny semester a od Januara nastupuje ku profesorovi na katedru (nieco podobne ako na Slovensku PhD denny student), takze pekny pracovny piatok som mal, lebo ani vela som sa nenarobil :) a este aj dobre spravy som sa dozvedel :) Po veceri som si dal preprat veci, aspon clovek tu vela nemusi nosit, ked uz mame tu pracku a vieme si to preprat.

Sobotu som do obedu mal velmi pohodovy den, dokupil som letenky zo Seatllu do Edmontonu zaciatkom roka 2016. A o dva tyzdne ideme na vylet, na objavovanie zapadneho pobrezia USA :) Velmi jednoduchy dnik bol aj ked 12 hodin v office, niejak zbehol.
Pre mojich "priatelov" - co len nadavat na vsetko vedia, kritizovat a nic neurobia pre zlepsenie vlastneho zivota!

Opat konec tyzdna (Nedela) a ja musim makat od 7.00 hod. v office, ale uz len 4 zmeny a idem v stredu domov, konecne po dlhych 2 tyzdnach! Rick ma poslal na SW chod pozriet ako nastriekali oznacenie kablovych laviek, trosku bordel je tam, ale podstatna vec je ze som siel na trucku a po 50 metrov auto zdochlo, lebo som jebol do niejakeho emergency vypinaca :) Za mnou kolona ako keby vybuch tam bol :) Mal som vystrazne svetla a na stavbe vystrazne svetla znamenaju hazard situation , jaj do 5 min dobehli chlapy z officu a resetovali mi ten vypinac a mohol som pokracovat dalej :) Nove zazitky mam na stavbe :) Co som zistil - nejake nedostatky spisane, urobeny dokument a musia premalovat oznacenia , ked si nadaju povedat - robia kanadania dvakrat :)

1 komentár: