pondelok 24. júna 2024

589. Week (24.6. - 30.6.2024)


Pondelok, rano trosku komplikacie s bytom, stena jedna znicena ale davaju to ludia do poriadku, dotahujeme druhy, ale vyzera ze mudrejsi budeme koncom tyzdna. V praci trosku chaos, ale aj tak idem prec o 13.30 domov a smer Edmonon. Game 7 is here so Milan must be there! Podarilo sa na cas odist z prace a vyrazit do Edmontonu. Clovek 0ocas jazdy dostal zle spravy (prvykrat mam komplikacie s uzavrtim deal na dom), ale asi aj take sa stave a ideme dalej. Dosli sme do Edmontonu, pozerali hokej a clovek nakonec bol sklamany, prehrali 2:1 v poslednom zapase :( nastalo ticho u znamych. Ludia smutni ale nezmenime. 

Rano o 4.30 budik a vyrazanie do Calgary, aby som okolo 9.00 mohol byt v praci. Cesta zbehla a od 9.15 som uz zarezaval v praci. V praci ani neviem a prve hodiny leteli, co bolo dobre :) Utorok v praci bol tazsky, nakolko na nohach od 4.30, ale zvladol som to :) Odpadol soma az doma!

V stredu, vela stresu v praci, lebo stvrtok mame nastevu minesterstvo dopravy (Transport Canada). Vysvetlil som Vladovi, co ukazeme a nechame sa prekvapit, ci budu mat otazky, alebo nie. Odniesli sme si naradia do downtownu, keby chceli vidiet, ze ako to robime a pod. Pocasie sa pokazilo a ma len prsat cez noc az do konca tyzdna, takze depresivne.

Stvrtok, rano sme nabehli , ludia z ministerstva dosli, vysvetlili sme. Kyle sa ma pytal po ci som sa pripravoval a ja ze nie ved som Doktor :) On ze si a ze bolo vidiet, ze ako pekne o locomotive rozpravas, vies co na nej robis a pod. A ja mu na to: Kyle, robim kontroly stale mozno som urobil cez 50, viem co hladam :) Ale pekne od neho, ze to tak dopadlo. Dosiel som domov, zase dazd. Cloveku sa nic nechce :(

pondelok 17. júna 2024

587. Week (17.6. - 23.6.2024)

Pondelok, rano v praci sme mali dohodu ze musiem skobntrolovat baterky, nasli sme problem ale zas pocas testovania odisla nam elektronika :( takze baterky menime po 20.00 a zatial bojujeme s elektronikou. Plus malickosti vybavujem na dialku so Slovenskom, ale verim ze sa to dotiahne coskoro. Nakonec sqazmenilo lebo bolo zle pocasie a dlho sa bojovalo s elektronikou a dotahovalo sa aby sme viacej mali elektroniku chranenu. 

Utorok v praci taky lahsi den pre mna vol som len do 15.50, mal som s pravnikom stretnutie lebo dotahujem par veci aj v Kanade, takze som musel to dotiahnut. Vecer este verim, ze to bolo predposledne upratovanie na dome. Stale bojujeme s byrokraciou ked na dialku treba veci porieisit ale stale verim, ze veci sa dotiahnu do uspesneho konca. 

Streda velke veci sa dialing na byte, pliesen je tam takze na dialku riesim a verim, ze aj to dajak doriesime. Pohlo sa s internetom do bytu. Este overovanie podpisov, poslanie na slovensko. Potom vecerna prechadzka, dalsie veci poriesit a zajtra dalsi saleny den predo mnou.

Stvrtok aj dobre spravy, ze internet namontovany,  vsetko fici takze byt sa musi dat do dobreho technickeho stavu a ide na prenajom. Jemne komplikacie ale nevadi. Bojujeme a verim, ze bude vsetko dobre. Po praci som zase dotahoval veci pravnickeho charakteru v Calgary, nech som chraneny, este nakup v potravinach. Dosiel som domov, bol som si zabehat, potom pozeral par veci na youtube a pomalicky som sa ukaladal lebo aj zajtra je den a vela sa musi rieisit na dialku.

Piatok, nechcelo sa mi vobec vstavat ale musel som, dal som si kavu a sup do prace, zamakal so mna zaciatku 3 hodiny, teraz mam trosku volnejsie. Objednane veci pre slovesnsko doslo a verim, ze sa to namontuje a vsetko bude ficat, aj ked komplikacie su a asi este tyzden sa musi makat na technickych problemoch bytu. Po praci som si pozrel hokej Edmonton vs Florida, vyhrali sme a vynutili sme si 7 zapas pondelok. Siel som si zabehat, po behani vyzdvyhnut znamu na letisko.

Sobota, rychlo ranajky, zavolanie si s Marcelinom, potom rychlo vyriesenie veci, co sme chceli, obed s priatelmi , kupanie v Banffe, Krasna sobota za nami 😊

V nedelu rano ranajky, kostol, odnesienie znamej na letisko, doupratovanie domu, prichystanie na utorok. Sprava z Edmontonu, ze cistenie furnace bola uspesna a ze ideme dalej 😊 Vecer este prechadzka, oddych a priprava na pondelok, kedy mam velky plan – posledny zapas v sezonne takze kto ma kde uvidi 😊 Ide sa do Edmontonu na otocku!

streda 12. júna 2024

586. Week (10.6. - 16.6.2024)

Pondelok celkom dobry den v praci, clovek odmakal si dosiel domov siel zabehat si a rieisili sme jednu vecicku poobede este ale nepodarilo sa doriesit.

Utorok v praci zase dobry den, testovanie novej lokomotivy vyslo dobre pokracovanie bude v stvrtok alebo piatok. V banke som poriesil velku vec takze som spokojny! Vecer sa podarilo doriesit vec ktora sa nepodarilo v pondelok.

Streda skoro rano do prace pred 7, pomohol sol prichystat Vladovi vsetko a potom do officu,  vela vybavovaciek s pravnikmi teraz mam ale co uz Maka sa a idu sa bomby ako stale:) po praci som si bol zabehat, naveceral a uz len dalej spekulovat, lebo dalsi business plan mam v hlave :) 

Stvrtok rano sme naplanovali uprdate software v praci, den zbehol potom zase na dom, kde sme sa zdrzali ale poroboli a pomalicky bude aj dokonceny.

V piatok som v praci zacal o 6.00, takze sa podarilo aj skor skoncit, nechcel so mist na dom, lebo bolo krasne pocasie, takze sme vyuzili cas na krasnu prechadzku, den bol velmi dobry, vecer som si siel este zabehat, zaplakal som ale dal som to. Dotiahol som dalsi biznis v Calgary,  uvidime na konci ci sa to opaltilo, ocakavam navratnost 15-20% za 9 mesiacov. Sprava vecer zo Slovenska ze prva vec odovzdana, takze cakame kedy sa to rozbehne.

V sobou raro, ranajocky, vybavoavcky na dome, clovek dotahuje veci na Slovensku plus tu riesi vela veci, ale dalsi den za nami. Vecer pozeranie hokeja plus film a ani clovek nevie a dalsi den za nami.

V nedelu, dost chaldno bolo takze najprv sme sa rozhodli, ze navarime a potom sa pojde nieco porobit na dom, po dome som siel si zabehat, ale strasne chladno bolo ☹ Vecer este priprava na zajtra do prace a clovek pozrel filmik a vikend za nami.

 

pondelok 3. júna 2024

585. Week (3.6. - 9.6.2024)

Pondelok, rano meeting, potom trosku sme sa pomotali v praci, nieco aj uzitocne porobili, riesil som si aj svoje veci, nieco sa podarilo a po praci som sa dobre naveceral. Po veceri sup na dom, kde upratovanie ma nepocka! Musi sad at do poriadku a som zhrozeny, ake hoveda tam zili. Dost unavenu som dosiel po 20.30 , clovek si dal sprchu a mohol som si ist spocinut na zajtra!

Utorok, rano sa den zacal velmi dobre, konecne sa dotahuje odovzdanie prveho bytu (vyzera to na Stvrtok), sprava ze zivnostenecky list bol vydany (s.r.o. bude zaregistrovana coskoro) – takze dalsia dobra sprava, potom ze banka akceptuje moju vynimku a budem mat aj o problem menej s hypotekou. Druha hypo co riesim, mal by som vediet asi zajtra. Clovek dneska ma velmi dobry den zatial! Dakujem za taky vyborny den. Po praci som dosiel domov, mal som dobru veceru a sup na prechadzku. Neskutocne to dobre padlo a celkom dobry den bol, nakolko vela pozitivnych sprav som dostal.

Streda, clovek v robote rano hned vybuchol sefko najprv na Vlada, potom mna si zobral na kobercek a ja s pocitom lasky som mu povedal, ze netreba kricat, idem vyriesit problem a o 3 hodinky problem vyrieseny, vsetci spokojny. Po praci som siel zase davat dom do poriadku, nakolko tolko humusu kolko som tam ja videl, to neni pravda! Domov som dosiel 21.30 unaveny ako pes, zaspal som ako maly chlapec na gauci, rano som si vsimol, ze smska od sefa, kde sa ospravedlnil Vladovi a ocenil moj pristup. Potesilo, ze si uvedomil, ze sme vsetci ludia!

Stvrtok, rano komplikacie zo SVK som sa dozvedel, prvy sa neodovzda ak nebude na 100% schvalena druha :) Jaj nevadi, ide sa dalej. V praci ani neviem a uz bolo 13.05 som si dal obed a slo sa dalej makat! Den skoncil dobre dostal som sa domov :) Na vela som sa nezmohol ale dobre.

Piatok, rano informacia ze uz je druha schvalena, trosku vybavovacky so slovenskom ale inak vsetko super. V praci dost riesenie manazerskych veci a nie pracovnych, ale aj tam sme sa posunuli dalej. Mali sme meeting ako ide program dopredu a tak dalej. Vsetko bolo super , ale aj tak som musel prist a nieco dorobit aj ked to zlomili a budu mat komplikovane to vymenit. Verim ze to opravia pondelok/utorok. Vecer zase na dom,  musime dotiahnut to uz.

V sobotu rano ranajky s Donom a Veronikou,  super bolo, potom sme hladali este par veci dotahovali co musim poslat na svk a vecer na slovensku omsu. Kostol Sama gereatria ale som videl tam ludi co chodia aj do mojho kostola :) tak nabuduce sa prihovorim :) 

V nedelu ranajky a na dom, odmakalo sa, veci odnesene na skladku, potom obed , chystanie obeda na zajtra! A ani neviem ked dopisujem je 18.00 :) a mohlo sa ist spat resp pripravit na zajtra :)