pondelok 26. augusta 2024

598. Week (26.8. - 1.9.2024)

Pondelok a dalsi tyzden pred nami :) Rano riesenie dalsieho detailu kvoli firme na Slovensku,  ale citim, ze ideme dobrym smerom :) V praci den zbehol, nebol najtazsi takze pohode, po praci som dosiel domov, dosiel mi modem, aby sa mi zvysila rychlost internetu, zapojil som ale este musia zaregistrovat modem a mozno sa aj dozijem, ze internet pojde rychlejsie :) Po praci som dosiel domov, povysaval som lebo maly nezbednik pusta chlpy :) Vecer este si splnit povinnost a bol som si zabehat.

Utorok, rano som dostal gratulacie, co ma milo potesilo :) Videl som, ze chlapci makaju a novy guac je uz na druhom byte. Mal sa dneska aj nafotit, takze cakam na dalsie instrukcie, ako sme sa pohli. Do prace som doniesol chapcom kavu a kolacikt ta ostali prekvepany, ale ja som im povedal to je taky europske :) Pochvalovali si, co je dobre. Dneska cely den sa posuvali lokomotiby, takze taky den ze ani neviem ale zbehol dost rychlo.

Streda bolo hnusne pocasie, zmokol som, velmi sa mi nechcelo lebo pocasie ale co u aj take dni su. Doma som sa len zlostil a poskytovatelom internetu ale co uz.

Stvrtok som bol v praci od 6.20, vela posuvania a chystania na test na buduci tyzden! Zvladlo sa a pocasie bolo krasne plus 24, ked vcera Dazd a plus 7 len :) dohoda na zajtra je ze od 6.00 pomaham posuvat lokomotivy :) Vecer som sa drbal a novym routrom, verim ze uz budem spokojny ;)

Piatocek,  vstavanie pred 5 :) ako rusnovodic nie len nase lokomotivy vodikove ale aj dieslove , takze fuska bola 3 hodihy, ale je to rozdiel ci dieslove posuvam (reakcie na elektromotor su dost rozdielne) alebo vodikove. Den zbehol o 15.30 som poprial pekny predlzeny vikend, zbehol som domov, povysaval , poumyval podlahu prichystal Olimu papat a smer letisko.  Mali sme 15 min meskanie, ale vsetko ok, zobral som vlacik, lodka a cesta ku znamym zbehla rychlo :) 

Sobota bola pracovna, varilo sa od rani, chystanie na risoto, bryndzove halusku, drsert, steaks... vela sa makalo ale vysledok bol ochvatny a kazdy si pochvaloval. Krasna slnecna sobota za nami :)

V nedelu, sme si dali ranajku, sli do Slovenskeho kostola, stihol som sa aj vyspovedat, takze som spokojny. Poobede sme boli na bycigli v Stanley parku, super bolo - dalsi jemne aktivny vikend za nami :)

pondelok 19. augusta 2024

597. Week (19.8. - 25.8.2024)

Pondelok, dalsi pracovny tyzden pred nami ;) celkom zbehol aj sa porobilo, takze theoreticky som spokojny so vsetkym. Nejaky som dosiel domov utahany, takze som siel len na nakup a nejak ma zalomilo a zaspal som :)

Utorok som zacal v praci o 6:45, nevedel som ze poobede bude starsny den a budem musiet dlho, ale nakonec sme to zvladli , vymenili danu suciastku a o 19.30 som skoncil. Dosiel domov Oliver ma cakal, zlaticko moje bolo hladne, najedol sa ja som siel si zabehat. Bol som unaveny, takze cas nebol najlepsi ale islo o to, ze som siel a mam to za sebou ;)

Streda, rano o 7 v praci, nahodil som veci na korbu auta a auto slo do Innisfail, takze verim, ze maju material a mozu pokracovat s budovanim dalsich 4 lokomotiv :) Nam menili e-mailove adresy takze nieco v praci nefungvalo, nieco fungvalo :) Ved vieme IT je crazy. Den som mal lahsi, po praci som dosiel domov a nejak sa mi nic nechcelo, tak som si zdriemol :) Vecer mi volal podnajomik, ze emergency, ze odpadla bateria a ze strieka voda, ta som mu vysvetlil co ma urobit a na zajtra vybavime vodara.

Stvrtok, rano som siel kupit bateriu, odniesol som podnajomnikovi. Vodar je dohodnuty na poobedie. Trosku sa pomotal v office, do 13.00 toho vela nebolo do coho pichnut, takze som si riesil svoje veci :) vecer som sa zmohol ist zabehat,  co mi padlo vhod ;)

Piatocek rano phone call so Slovenskom, dohadovali sme veci ohladom druheho, ze kedy ide na trh a pod. V praci sme robili inspekciu a plus tankovanie lokomotivy,  takze som mal dlhsi den ale dosiel som domov po 18.00 a vecer som sa bol este vybehat, nech si splnim ciel ze do konca Augusta dam aspom 40 behov.

Sobota, dal som si ranajky siel som do prace otvorit lokomotivu,  nieco otestovali ale za 30 min to bolo urobene, tak som siel sa prejst trosku,  poupratal som, ku veceru zase do Kostola a po kostole domov a zase beh :)
 
Nedela, ranajky potom chystanie obeda, velka prechadzaka, riesenie gaucu na Slovensko do druheho apartmanu,  potom vyskocilo nieco na dome v Calgary, takze aj to som musel vyriesit. Vever dalsi beh a krasny vikend za nami a uz sa neviem dockat na dalsi, ktory stravim vo Vancouveri :)

pondelok 12. augusta 2024

596. Week (12.8. - 18.8.2024)

Pondelok, po vcerajsku sa citim trosku lepsie ale stale to neni nic moc. Rano som vybavil Elektriku do oboch bytov, takze napredujeme aj na Slovensku:) V praci som sa namakak, par krat som sa tak spotil,  ze dovidenia :) ale co uz choroba ide zo mna prec :) Vecer este taka kratka prechadzka nech ma prehreje slniecko a mozem sa chystat na zajtra.

Utorok, rano cestou do roboty phone call s uctovnickou, nepotesila ma ale usmernila ma ako na to :) Takze nieco musime dalej budovat a koncom roka uvidime kde budeme ;) V praci soferovanie lokomotivy,  prvykrat tankovanie lokomotivy z nasej stance, ktoru nam vybudovali, takze take testovanie. Uspesny den za nami, citim sa ani neviem ci lepsie alebo horsie ale som rad ze veci sa pohynaju dobrym smerom!

Streda dalsi den v office, novy boss je hroza ale nezmenim, len ked ja urobim asi zmenu, takze vsetko sa deje pre nieco, takze no stress a ide sa dalej! V praci som som studentovi na zaciatku pomohol som vyriwsit problem so sluchatkom, nove som vyriesil zo shopu, pomohol mu ho prehodit a siel som dalej rieisit veci do Downtownu. Aj ked obcas sa veci v zivote komplikuju, ja stale verim, ze bude lepsie :) Problemy su na to aby sa rieisili, ale ked nebudu sa dat vyriesit,  urobim ja rozhodnutie. V office vyzera dost dusno a 3 su rozhodnuti odist,  ja som rozhodnuti tuez len musim najst vhodnu prilezitost :) V byte sa zapchal odkvap,  a vytopilo mi kuchynu z mycky,  takze som mal trosku fofri, ale management budovy dajak serie na to :( a vysledok je taky ze musim pressing podlahy! Vecer som sa hral este s blockami, kvoli nehnutelnostam. Clovek ma akoze starosti a preto verim, ze vsetke dane usilie bude mat pozitivny vysledok v buducnosti.

Stvrtok som musel ist na mainline test, takze rano sme testovali lokomotivy :)  z testu som sa do officu vratil okolo 14, dal som si obed, nieco porobil a siel aj domov. Vecer som kupil letenky co vyuzijem vo February 2025, planovanie je to najkrajsie, co ma na cestovani bavi :) 

Piatok, posledny pracovny den , zbehol celkom rychlo. Vecer smer letisko trebalo odniest cestovatelku :) A ja som siel domov, este oddychnut si Lebo od zajtra by som chcel naspat behat.

Sobota,  rano ranajky kavicka, bol som sa ostrihat, vybavit gift card pre podnajomnika, lebo poobede tam je inspekcia (nieco sa kuje, ale este nic neni dotiahnute na 100%) ak bude tak neskutocne veci sa podarili tento rok :) Bol som na dome asi hodinu, siel prec lebo som chcel stihnut omsu o 17, co sa mi podarilo, dosiel som z omsi, siel si zabehat, vecera a krasna sobota za nami :)

Nedela, rano ked som vstal dal si kavu a hned dal piece kuracie nozky, pripravil aom ai zeleninu na zapekanie, naranajkoval som sa, pozrel Chelsea vs City. Siel som si zabehat a relaxoval som ;)

pondelok 5. augusta 2024

595. Week (5.8. - 11.8.2024)

Pondelok, v robote to nejak zbehlo. Nieco sa vybavilo aj so Slovenskom, co ma zase. Doma som objednal druhe internetove pripojenie pre druhy apartment. Snazim sa to rozbehat aby vsetko fungovalo aj na Slovensku aj v Kanade. Lebo moj cas sa na navrat blizi :) Nehovorim, ze to bude zajtra ale verim, ze ked sa vratim si poviem, ze zivot v zahranici ma nieco naucil a ze mozem to aplikovat na Slovensku :)

Utorok cely den som bol mimo office, tankovanie tankera pre lokomotivu plus dalsiu lokomotivu. Zacal som o 7.00 a skoncil az o 19.30 hod., dneska bol dlhy den. Dosiel som domov,  prezliekol sa a siel vonku si odbehat! Potom uz len sprcha a spat.

V stredu trebalo dotiahnut veci pred testom, co mame zajtra , dost znechuteny z prace som dosiel domov poobede, nebolo mi velmi do reci.

Stvrtok den zbehol celkom v praci, dotahujem veci s druhym bytom nech vsetko bezi na 110% v Bratislave takze spokojny. Jaj poobede mi znami volal z Edmontonu, ze jeho realitak je nasraty, ze sa dala ponuka s inym realitakom, aj ked nechcel pochopit, ze sme museli rychlo konat a on bol na dovolenke v Taliansku. Vyzera ze musime odskocit od zmluvy, lebo ten realitak nas moze sudit, ze sme cez neho nekupili dom. Hroza, takze som Mikiho ubezpecil, ze najlepsie bude odskocit od zmluvy a osrat to teraz. A realitak ktory vybavil nam deal, bude nasraty ale dame to na financovanie, ze sme nedostali a ten prvy bude mozno stastny, lebo ze pojdeme cez neho kupovat dom v buducnosti (po mojom rozhovore s mojim starym realitakom z Calgary), povedal mi ze takych realitakoch treba osrat :) Vecer som si este bol trosku zabehat, sprcha a priprava na zajtra do prace.

Piatocek, verim ze den zbehne rychlo nech mam pekny vecer :) pracovne zbehol , vecer som siel pozriet jeden dom a dokym som dosiel domov uz bol Pending :) Cize ponuka bola akceptovana. Zaujmavo ako rychlo, ale nevadi nemal som o neho zaujem.

V sobotu ranajky,  potom pekna prechadzka, neskory obed,  vecerna omsa ako skoro kazdu sobotu. Vecerny beh a este pozeranie filmu a krasna sobota za nami :)

V nedelu som vstal a citil som hrdlo a uz som vedel ze musim ostat v posteli aby som zajtra mohol fungovat.