pondelok 23. septembra 2024

602. Week (23.9. - 29.9.2024)

Pondelok a opat vysmiaty aj ked velmi busy :) Verim,  ze dany tyzden bude super a mozno sa aj posunieme dalej aj v hladani bytu.Po ranajsom meetingu som siel na srotrovisko lokomotiv hladat, co potrebujeme. Po 2 hodinkach som mal vsetko co trebalo mi zohnat, takze super :) Potom som sa sustredil na dalsiu vec v office, taktiez som to dotiahol – velmi spokojny som bol! Dosiel som domov, tepla vecera a vonku na prechadzku (uzivanie si tepleho pocasia). Este vecer o 20.00 som bol pozriet Townhousy (radove zastavby), jeden sa pacil takze – utorok, este jedna kontrola tam bude a ide sa zabojovat o neho :)

Utorok, neskutocne sa mi zle vstavalo, ale dal som to – dosiel som do prace, uz aj nieco som rozluskal :) co som chcel. Den bol dobry, pozitivne spravy boli utorok, takze IC DPH schvalene na Slovensku, verim ze bude sa darit tam, Ubytovanie mozno budem mat fixnute tiez, ale este stale cakam na informaciu, co dalej. Po praci som siel este vonku sa prejst – velmi dobre pocasie mame, takze si to uzivam.

Streda, v praci tak akurat, len ze o 17.00 zase nieco emergency vybehlo a ja som dosiel domov az okolo 19.15, ale co mam obcas robit, zatial CP ma zivi a ja sa snazim dat im nejaky servis. Vecer zase prechadzka takze super, zaloha odovzdana a cakam dalej na zaciatok oktobra, ze ako bude to s ubytovanim. Vecer som si bookol ubytko v Sydney takze tesim sa zase, prekrasne mesto, neskutocne pocasie – jaj (Dream country).

Stvrtok, rano do Innisfail, mal som chodit cely tyzden, ale nakonec som len vo stvrtok takze dobre, lebo nie je to lahke kazdy den soferovat hore dole a este aj robit tam :)

Piatocek zase do Innisfail,  mal som najst problem a dzig problem si mna nasiel na lokomotive , pri odpojovani sa skratovalo  trosku a dzig pred ocami plamienok som mal na isticoch :) stava sa , zhoreli mi dva istice, uz su aj nove takze ok ale zariadenie ktore bolo skratovane, musim poriesit utorok (nakolko pondelok mame statny sviatok). Dosiel som domov dal si veceru a po vecere mam phone call, insider povedal ze mam schvalenu hypo, takze ideme do vlastneho. Na buduci tyzden sa dotiahnu dalsie veci a aj problem s ubytovanim by mal byt porieseny. Vecer smer letisko a odlet do Toronta. 

Sobota rano sme dosli, a po trosku hadania sa pri rezervacii auta,  kde ma chceli zodrat 43$ na den len za poistenie,  uz sme v Downtowne a objavovanie mesta zacalo :)

pondelok 16. septembra 2024

601. Week (16.9. - 22.9.2024)

Pondelok,  dalsi pracovny tyzden pred nami, dneska som dostal dalsieho cloveka pod seba :) Takze som mu musel pripravit lahky nastup, aj ked IT nam to skomplikovalo ale dalo sa to :) Po praci som bol darovat krv, ved pomahat treba a vecer super prechadzka a ide sa dalej ;) 

Utorok, zase nieco ukazanie novemu zamestnancovi. Po praci sme sli pozriet este raz jeden byt, ktory sme uz videli v nedelu, ze ci je ta volba dobra alebo nie, sklamany som ostal z hluku, potom sme boli pozriet este jeden ale ten bol dost na juhu, a to uz ja nechcem :( Cas sa krati, na markete nic neni takze sa musi dalej hladat.

Streda,  v praci toho bolo tak akurat, ucenie noveho zamestnanca, potom planovanie do konca roka, co je dost drasticke ale nezmenime! Po praci sme mali veceru s  mojim teamom, kde som sa im chcel podakovat za dobru pracu (aspon nejak sa odvdacit), plus Kyle to zahral ze aj moje vyrocie vo firme od zaciatku program, co bude uz 4 roky. Sli sme do brazilskeho BBQ, ojedli sme sa :) a vwrim ze chlapcom sa pacilo, uvidime kedy sa mi podari zase vybavit a vytiahnut ich trosku zase vonku :)

Vo stvrtok rano oznamenie co vsetko mame stihnut do konca roka , kruty schedule je ale uvdime ako to dopadne. Poobede sme boli pozriet dalsi 2 byty,  neboli najhorsie ale, zase nam tam daco vadilo. Verim ze nieco najdeme. 

V piatok smer Innisfail,  tazky den ale zvladol sa, buduci tyzden bude tazsi zase ale nezmenime.  Stale verim, ze nieco pojdeme pozriet cez vikend ze ci nieco nebude na trhu.

V sobotu rano super ako stale, prechadzka,  pozretie bytov, kostol - super den :) 

V nedelu varenie, karfiol vyprazany, prechadzka, zmrzlina, vikend je za nami a ide sa do dalsieho s novymi vyzvami :)

utorok 10. septembra 2024

600. Week (9.9. - 15.9.2024)

Pondelok, novy tyzden pred nami a zacal tripom do Innisfail. Dopadlo to ciastocne dobre, dosiel aom domov, dobra vecera, krasna vecerna prechadzka a clovek si uvedomi ze pondelok za nami :( 

Utorok som ostal s tymom v Calgary,  ani neviem ako a sme sa dotrapili v Downtowne a vecer som mal buknuty dalsi byt (byt c.6 a 7). Na obrazkach pekne v skutočnosti nie :( nevadi, ide sa dalej. Zajtra zase Innisfail. 

Streda, rano o 6.45 v praci, nasiel som chybajuce veci az zle mi je ako su iny ludia v teame lenivy a nechce sa im hladat, nezmenim, ale jedno viem nie som v tejto krajine navzdy, takze musime makat a cas sa blizi :) V Innisfail sme stravili cely den, nieco sa dotiahlo do konca co bolo dobre ale musime ost aj zajtra tam, aby sa vsetko dotiahlo.

V stvrtok,  velmi zle pocasie, zle sa soferovalo do Innisfail,  velmi pochmurny den bol :( Vecer ked som dosiel do Calgary este sme sli pozriem dalsie 4 byty. Neskutocne stale nic, ale verim ze sa nas cas blizi :)

Piatok v praci nebol narocny, zbehol a mozem sa tesit zase na vikend! Vecer som siel pozriet okolie jedneho sidliska, kde zajtra sa ide pozriet radova zastavba. 

Sobota rano, spolocne ranajky, potom sme sli pozriet radovu zastavbu, potom stretnutie s Dedom a Veronikou, potom kostol a sobota bola za nami :)

V nedelu sme sa boli prejst,  potom navarili bryndzove halusky a vecer zase 2 byty sme boli pozriet. Taka divokejsia nedela, ale zvladla sa :)

pondelok 2. septembra 2024

599. Week (2.9. - 8.9.2024)

Pondelok a statny sviatok, ktory sme stravili vo Vancouveri:) Dobre ranajky, pomahanie znamym, potom podakovanie, lucenie a smer letisko. Odlet skoro na cas, domov sme dosli bolo 20.45, postiskanie Oliho, nakrmenie ho, sprcha a oddychnut si, lebo zajtra sa ide zarezavat do prace :)

Utorok, krasny den od rana. Prirpavoval som si veci na zajtra takze ani neviem a den do 12.00 zbehol velmi rychlo ;) Potom som mal uz lahsi den :) Po praci relax, nakup a dat do poriadku veci v byte.

Streda, rano vela pracovneho bolo, ci poplatit ucty, potom som dotahoval uctovnictvo za august pre Slovensko, okolo 8 som sa konecne zacal venoval aj praci na Lokomotive :) Nieco sa stihlo, nieco sa musi dokoncit vo stvrtok ale co uz, vecer som zazil sok, ked mi najomne ma podskocit o 480$ na jeden mesiac, takze zajtra zacinam riesit problem ;)

Stvrtok sa dokoncili baterie na lokomotive, otestovali sme, vsetko fici, nejake detailu dotiahneme v piatok a sme ok zase :) Vecer sme boli pozriet 4 byty :) Nechame sa prekvapit, co z toho sa vykluje :) 

Piatok, vsetko v pohode cca do 14.00 potom zase sa elektronika odpalila v systems a trebalo vymenit jednu doalu vo vnutri, neskutocne ale zmakli sme to:) Calgary flames dneska uvolnilo mi listky takze mozem zacat sa venovat aj tomu :) Prve sa predali minuly tyzden este som ich nemal, takze marketing a uvidime ako to pojde :) Vecer brutalna 3 hodinova prechadzka, az mi shoreline nohy.

Sobota, rano trosku vybavovacky, potom sme sli sa kupat ale plaz zavreta :) vecer sa siel pozriet 5ty apartment a dalsi krasny den za nami.

V nedelu rano kostol, potom sme stretti Martina nakolko je v Calgary,  jazero v Chestermer. Varenie, priprava na dalsi pracovny tyzden. Krasny vikend za nami :)