nedeľa 3. decembra 2017

247. Week (4.12. - 10.12.2017)

A mame tu nas cestvatelsky pondelok :) Nas trip zacina cez Edmonton - Vancouver - Tokyo do Singapuru. Let do Vancouvera zbehol ved ten let je strasne kratky hodinka a 20 minut a sme boli tam. Potom sme si dali obed a nastupili sme smer Tokyo. Planovany let bol na 10.5 hodin ale leteli sme len 10 hodin. V Tokyu sme mali 6 hodim tak sme to vyuzili a zbehli do centra ;)

Teraz cakame na letisku v Tokyu a mame pred sebou posledny let do Singapuru. Po.7 hodinach sme pristali v Singapure rano o 7.00 hod. Ihned ma vytocil email z Apegy co sa hadam aby mi uznali vzdelanie. Vzdy sa im nieco nepaci teraz maju problem s praxou. Od 8.00 v stredu sme zacali objavovat Singapur, odnesli sme tasky na hotel a sli sa najest. Jedlo trosku drahsie ako v inych azijskych krajimach ale stale lacnejsie ako na SVK a v Kanade v restikach! Vonku rano uz bolo uz 27 pocitova 33, poobede sme malo plus 33 a pocitova 43!  Strasne teplo pre mna :) Ale nestazujem sa lebo v Edmontone teraz mame urcite minus mozno okolo minus 5
Takze nemozem sa stazovat! Poobede sme po dlhom lete sme zalahli okolo 16.00 hod. aspon sme sa dobre vyspali pred stvrtkom. Pekne tu je a hlavne teplo, dobry pocit ked som sedel v pristave a mocil so nozky v tepluckom oceane - vtedy som so povedal oplatilo sa makat 11 mesiacov a teraz si to trosku uzijem!

Stvrtok sme zacali uz od 6.45 hod. dali sme so ranajky a sup do objavovania. Stravili sme do 15.00 hod. presli sme vyse 13km videli zaujmave miesta a dosli na izbu na hodinku a pol oddychnut aby sme vecer mohli ist pozriet na nocny Singapur. Vysveteni Singapur bol velmi pekny.

Piatok sme mali vecerny odlet do Kuchingu. Ranajky, obed fajny sme si dali v Singapure, sli sme zase do centra aby sme si z vysky nafotili Singapur. Singapur je velmi moderne mesto a mesta ktore som videl ho hodnotim velmi vysoko. Singapurske letisko nas ohurilo, velmi priestranne a velmi zaujmavo zariadene. Vecer hodinu a pol let bol easy, zaspali sme este pred vzlietnutim. Dosli sme do Malajzie a zobrali taxik na hostel. Ziaden autobus neexistuje z letiska fo centra. Trosku prekvapilo ma to, ale taky je zivot v Malajzie :)

V sobotu sme sa zoznamovali s mestom, poobede sme chceli ist pozriet krmenie orangutanov ale zle nam povedali z kadial ide autobus a aj ked sme dosli pred odchodom, autobus uz davno tam nebol. Takze v Malajzie clovek radsej musi byt 20 minut skor pred odchodom!

V nedelu sme sli do Narodneho parku Bako, najprv autobus cca 40 minut potom lodou asik15 az 20 minut a nakonec nas tam cakala Džungla. Divoke bradate prasata, opice a ine zvery clovek moze vidiet, ale musi byt opatrny lebo sme videli ako moslimke opica vytrhla igelitku v ktorej mala chipsy a opicky si na tom pochutnali. Vecer sme sli na vwceru na pizzu, lebo uz ryzi za tyzden bolo aj dost :)  ale ta pizza bola asik horsia volba! Objednali sme ai letenky na pondelok do mesta Kota Kinabulu na severe ostrova Borneo, stale ide o Malajziu a expediciu budeme pokracovat na severe ostrova!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára