pondelok 18. decembra 2017

249. Week (18.12. - 24.12.2017)

Pondelok rano, ranajky a sup na objavovanie. Od 8.30 sme odisli z hotela a po 20 km chodze a videnia dost toho, tak sme priali trosku oddychnut na hotel a vecer zase ideme vonku. Strasne ako clovek moze vidiet velku chudobu a velke bohatstvo na druhej strane. Ludia pod mostami spia, velmi podobne to bolo aj v USA v Los Angels a kazdy si mysli ze USA je jedna peckova krajina!!! Ale nie je az taka peckova. Raz treba vidiet a urobit si sam obraz o tom. Chceli sme vidiet  Bird park ze maju tam byt volne zijuce vtaky a nakonec klietky :( sklamany sme ostali!

Utorok sme sa vybrali asik hodinu na zrver od Kuala Lumpur do mesta Batu Caves kde je obrovsky Hindu template v jaskyni. Po vrateni sa na hotel sme oddychovali lebo Domku chytil nejaky virus takzr uvidime ako to bude s nou v stredu :( Strasna noc, vela sme nenaspali ale rano sme sli na Twins v Kuala Lumpur - boli sme vo vyske 370 metrov. Pohlad az tak ma nenadchol v New Yorku bol lepsi vyhlad :) Potom som kupil autobus do Thajska a ideme vecer o 21.00 smer Thajsko do mesta Hat Yai (bus 8 hodim), z tamat dalsi bus do mesta Krabi (cca 4 hodiny) a z tamat este lod 2 hodiny a mohli by sme dojst na ostrov Phi Phi. Nechame sa prekvapit ci v stvrtok vecer thajskeho casu budeme na mieste :)

Stvrtok rano uspesne sme dorazili do Thajska cca 7.45 hod., kupili sme dalaie listky na minivan do mesta Krabi , najedli sa a uz cestujeme do Krabi. Nikto v malom meste nevedel po anglicky, kalamita - rukami, nohami ale nakonec sme vsetko vybavili co sme chceli. Uz len verit ze stihneme poslednu lod, co ide o 15.00 z Krabi na ostrov Phi Phi :)  Nakonec sme vsetko postihali, uz sa plavime lodkou na ostrov a uvidime, cu najdeme ubytko nakolko som vcera nebukol, lebo som nebol na 100% isty ci vsetko stihneme. Na lodi uz je vidiet zeny s vajcami resp mozno preoperovanych muzov s cickami! Uz aj prvy parik na lodke vidime, krori sa uz s jazykmi hraju :) trosku neprijemne na pozeranie, co mame robit! Jaj takze sme doali na ostrov Phi Phi. Nasli sme si ubytovanie v Bungalove.

Piatok sme boli pozriet ostrov a na view point z kadial pekne sme videli cely ostrov. Pocasie je celkom ok, ale velmi malo ludi sa kupe nakolko rano prsalo, a aj pre mna sa voda zdala zimna :)

V sobotu prsalo take nedostali sme sa zase do oceanu,  ale nevadi aspon sme mali prijemne chvile stravene v letoviski :)

V nedelu bol stedry den a pocasie vyslo perfektne a konecne sme sa vykupali do sytosti :) Krasny to pocit ked a aspon raz clovek zazije vianoce na plazi! Pekne nas spieklo a boli sme sa naobedovat, na stedrovecernu veceru som si dal fish steak s varenymi zemiakmi (take mastene). Velmi chutne bolo. Potom par pivecka a sli spat. Vecer na ostrove bol velky ohnostroj, ludia oslavovali ako keby milionari sa stali :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára