nedeľa 10. decembra 2017

248. Week (11.12. - 17.12.2017)

Pondelok skoro rano sme sa zobudili, dali sprchu a behali na autobusovu stanicu, z kadial sme si zobrali autobus do parku kde budu krmit orangutany. Takze videli sme ich :) vcera take stastie ludia nemali. Najprv krmili mladeho orangutana, potom mamu s malym a asik po 15 minutach dosiel velky orangutan, salene ako sa presuval po stromoch. Zaujmave bolo sledovat aj toto divadlo, co dokazu zvierata robit. Naspat do mesta sme sa doatali okolo 12.00 hod., sli sme na hostel urobit check-out sli sa naobedovat, na kavicku do Starbucksu, objednat taxik na letisko a este sa prechadzat po Kuchingu. Vecer sme odleteli do mesta KotaKinabulu, vsetko preslo v pohode a rychlo a nakonec aj na hostel sme sa dostavili. Dobre unaveny sme zalahli.

V utorok sme urobili prehliadku mesta Kota Kinabulu a prezistili informacie, co sa tam da robit, kupili listky na lod na sobotu, kedy cestujeme do Brunei. Isli lodou na ostrov s lodou, ujo nam urobil prehliadku ostrova (Pulau Gaya), sli sme aj do skoly. Zaujmavy zivot maju tam ludia. Ale velmi chodobne to tam vyzeralo. Ked nas doniesol na pevninu, Domka bola nakulit nejake veci co sme mu neskor odovzdali ako darcek. Prvy vecer na hosteli nesla voda, druhy voda a ani elektrika. Takze super :)

V stredu skoro rano sme vyrazilo do Kanibalu Parku. Strasne zamracene bolo. Z daneho parku sa da ist na 4000 metrovu horu ale na to clovek musi si preplatit aspon vieme ked budeme sa chciet este do Malajzie vratit. Cestou naspat sme mali trosku problem. Sofer minibusu povedal ze ked chcem ist spat tal 180 MYR (cca 50 Cad) berie za dvoch lebo sme len dvaja. Rano sme platili 40 MYR za oboch. Nakonec spustil na 100, ale ja ze max 40 mu dam. Vynasli sme sa, isli do restiky po papaier napisali kde chceme ist a zacali stopovat. Asik za 20 min dosiel ten isty sofer s mikrobusom co rano nas niesol. Spytali sme sa na cenu a on 25 MYR a ja ze rano si nas niesol za 20 :) tal nas nakonec zobral spat do mesta za 20 na osobu. Ziadny schedule (kedy autobusy odchadzaju) neexistuje a cas nie je garantovany! Takze dalsia skusenost s aziou, ale ja stale tvrdim Domke, ze moj zlaty Vietnam a tam sa chcem este vratit. Verim ze v dobrom ma prekvapi aj Thajsko.

Stvrtok rano po ranajkach a prechadKe po meste sme sa vybrali na ostrov Sapi. Ostali sme tam asi 2.5 hodiny a z toho 1.5 hodinu sme sa kupali v oceane. Teplota vody bola fajn, ale neskor sa zhorsilo pocasie a az sme sa obavali, ze ked zacne poriadna burka budeme musiet tam dlhsie ostat, lebo lod by to asik nezvladla! Vecer sme si dali talianaku pizzu nakolkl uz ryze mame dost, alebo skor ze este sme dobre jedlo nejedli v Malajzii. Co mne len chuti su parene buchty plnene s kuracim alebo bravcovym masom, inak fakt problem mame sa dobre najest!

Piatocek, posledny den v Kota Kinabulu, zajtra sa plavime lodou do Brunei. Uzili sme si posledny den a tesili sa ze ideme dalej, lebo Malajzia nas velmi zatial nenadchla!

V sobotu skoro rano sme vstali, dali sa dokopy a sli do pristavu. Odchod lode bol planovany na 8.00 hod. a na nase prekvapenie aj o 8.00 hod. aj vyplavala :) Po 3.5 hodinach sme doplavali do Labua (Malajzia) tam sme mali 1.5 hodinovu prestavku a museli sme prestupit na dalsiu lod, ktora mas priviezla do Brunei (Maura Port). Nam nas vyzdvyhol shuttle z hotela a odniesol do Bandar Seri Begawan (hlavne mesto Brunei). Vecer sme sa navecerali na miestnom markete, kde konecne bolo ovela lepsie jedlo ako doteraz v Malajzii. Sofer z hotela nam poukazoval krasy hlavneho mesta a mohli sme unaveny ist spat, este zajtra verim ze sa nam podari nieco pred odletom pozriet :)

V nedeli sme sa rano naranajkovali, potom sli do centra. Dostali sme sa do mesity, vyzeral som zahaleny ako arcibiskup ale inak v pohode. Shuttle mas odviezol na letisko a vecer sme uz boli v Kuala Lumpur :) zajtra nas caka prvy den objavovania.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára