pondelok 1. apríla 2013

3. tyzden (1.4 -7.4.2013)

Pondelok prve co som urobil som zablahozel svojej mamicke ku narodeninam. V praci pohodka, ani neviem, ale rychlo to zbehlo a po praci som si bol kupit varic na ryzu a mlyncek na mletie kavy :) pomalicky si zabezpecujem veci do noveho opartmanu.

Varic na ryzu :)
Mlyncek na kavu :)

Utorok v praci opat pohodka, robis ta robis. Poobede som bol pozriet Italy shop kde som nasiel normalny chleba a mnoho dalsieho co sa mi zijde v kuchyni, vegeta, bujon, atd. vecer som volal do kniznice, lebo usporiadavaju kurzy anglictiny free.

V stredu po praci som sa rozhodol, ze pojdem pozriet Winners (obchod kde su lacne veci na oblecenie). V Calgary som zavahal lebo som si mohol kupit poltopanky Guess za 50$ tak som si povedal, ze dneska si urobim radost a nakonec bola dvojnasobna. Kupil som si 2 kosielky Tommy Holfinger :)


Kosielky :)

Kazdy stvrtok v praci musim urobit Time-sheet, takze aj dneska som spravil, velmi sa mi paci v office, Nenormalny klud mam a dufam, ze dalsie sive vlasy uz nebudem mat :) Po praci ma napadlo ze uz tyzden moja kreditka visi na pobocke (dolezita vec v Kanade, nakolko kazdy si buduje kredit a podla toho sa banka postavi ku cloveku ked potrebuje hypoteku), tak som si po nu zbehol (velmi podobna ako debetna platobna karta, len na kreditnej mam aj vklastne meno) a po tom siel na free anglictinu do kniznice. Celkom bola ok, ale biely som bol len ja a ucitelka, vsetci cina a musim povedat ze som bol king v anglictine pri nich.

Moja kreditna karta kvoli vybudovaniu dobreho mena v Kanade

Piatok som mal kratky, naklolko pooobede som siel vybavit si zdravotne poistenie (karticku) a vodicak. Zdravotne sa mi podarilo a vodicak chceli aby som robil test, tak som povedal ze najprv sa do toho pozriem. Vecer som sa stretol so slovenskou rodinou pochadzaju z Hrinovej (rodina Hudecova).

V sobotu som chcel vybavit elekttriku, nakolko nieco mi napisali mailom a som si to chcel vydiskutovat, ale nepodarilo. Tak som siel pozerat auta. Prisiel som do prveho bazaru a mi povedali ze len CASH, tak som skoncil. Potom som sa siel pytat na Mitshubishi Outlander (predadali ho v Hyundai) a ze na jazdene nemozem dostat pozicku, ale na novy Hyuindai Tuscon bez problemov mi chceli dat :DDD nevadi hladame dalej a budem musiet viacej premyslat o tom. Poobede som navaril kuraci vyvar a potom siel este pozriet do IKEI, kde budem musiet nakupit nabytok do noveho bytu. Urcite nieco tam najdem, aby byt vyzeral tak aby sa mi v nom dobre byvalo a citil som sa tam fajn.

V nedelu som navaril svoje prve rizoto a musim povedat ze je velmi dobre, ani som necakal ze som az taky dobry kuchar. Poobede ako tradicne aby som sa nenudil som vybehol do WEM a zase som ostal sokovany, namiesto ladovej plochy bola pripravena plocha na zapasenie :)



Opat som zbehol do Winners a kupil som si nahradne pyzamo, nemozem mat len jedno :) a konecne po 3 tyzdnoch som si zabezpecil uz aj sol, ale kupil som morsku sol. Sol tu stoji len 1.67 $ celkom slusne, ked na Slovensku sa dala kupit obycajna za 10 centov. Ale co narobime, nejem ju na tony :D
Moje nove pyzamko, ako spravneho fanusika Edmonton Oilers :)

1 komentár:

  1. Tražite zajam za konsolidaciju duga, neosigurane zajmove, poslovne zajmove, hipotekarne zajmove, zajmove za automobile, studentske zajmove, osobne zajmove, rizični kapital itd.! Privatni sam zajmodavac, dajem zajmove tvrtkama i pojedincima uz niske i razumne kamatne stope od 2%. Pošaljite e-poštu na: christywalton355@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť