pondelok 29. augusta 2016

181. week (29.8. - 4.9.2016)

Tento tyzden pracujem len 4 dni , beriem si volno v piatok. Stvrtok cestujeme poobede do Yellowstonskeho narodneho parku. Pondelok a utorok posledne zapasy v asociacii EDSA ako rozhodca, stredu sa idem pozriet na Try-out (vyber hracov) s ktorymi by som chcel pracovat pocas zimnej sezonny. Dokupit veci na kemping potrebujem, prichystat auto na trip ... to je take zhrnutie ako bude dalsi moj tyzden vyzerat :( Verim, ze vsetko postiham ako stale a cez vikend si uzijem krasu Yellowstonskeho narodneho parku! Po praci som siel na zapas, zapasik pre nase stasie skoncil 2:2, potom bolo dvakrat po  min predlzenie anakonec penalty! Skoncili sme skoro v tme okolo 20.40 a este som siel na nakup (grill som kupoval a hrnce na kemping), dosiel som domov nieco po 21.00 a dalsi den za mnou :(

Utorok v praci cas letel ako z dela, ani som si neuvedomil a uz sme mali 14.00 hod, vela som ani neporobil, co ma stve ale co uz :) Poobede idem na posledny zapas a mam potom uyz len univerzitne sutaze v septembri a v oktobri, zapasy uz nesu vela aspon si budem chodit zabehat verim, ze nebude skoro snezit :) Pred zapasom sa ma pyta jeden hrac ci si ho pamatam a ja, ze ano ja si stale pamatam zlych hracov. Kanadania hrali proti latina amerika, zapas 2:1, aby latina bola spokojna som nechal nastavovat 4 minuty oni dali gol v 92 min a ja som ukoncil zapas :) a oni mi zacali vraviet ze velmi osobne beriem nadavky , co oni si vravia a ja ze som krestan a sa mi to napaci! Kalamita s tymi debilami, ale co uz zvladnute a ideme dalej :)

V stredu som mal polrocny pohovor s leadrom ohladom prvom polroku, takze je spokojny a ocenuje ze nevyhladavam problemy, ale co mi da robit tak robim! Tak verim, ze ked budu prepustat ze si spomenie na mna :) Po praci som bol par malickosti dokupit a chystal som sa pozriet try oouts (vyber hracov, co sa prisli ukazat do klubu). Nad niektorymi som krutil hlavou, ze ako mozu hrat futbal ked ani dopredu nemali tah s loptou a bez lopty ani behat dozadu nevedeli. Ja som sa zameral na hraocv s lavou nohou, budu potrebny v hale! Kolegovia na chlapcov co kontroluju loptu, ktory su sily v suboji jeden na jedneho! Zapisali sme si par mien, este o tyzden mame druhy try outs a potom mame napisat 19 hracov, ktorych chceme a uvidime ci aj dostaneme ich.

Dneska posledny pracovnyd en pre mna, pooobede sa chystame na trip do Yellowstonskeho parku! 1300km predo mnou ale co uz, zvaldnut to musime, nic mi neostava! Ked dam aspon 1000km dneska budem spokojny aj ked to vidim na niejakych 800km a  ze rano okolo 5.00 v piatok dorazim dalsiu 500km ... nechame sa prekvapit ako sa bude soferovat! Podarilo sa vystartovat z Edmontonu pred 15.00 hod., co som povazoval za velmi dobre. Cesta az po hranicu bez problemov na hranici sme sa zdrzali asik 30 minut. Po hranici som soferoval asik dalsie dve hodiny a potom sme si dali malu prestavku, kde sme na odpocivadle si zdriemli a rano od 5.20 som zase soferoval a tlacil auto az do Yellowstonskeho parku.

V piatok ked sme dano dosli, sme zacali objavovat vulkanicku cinnost daneho kraja, vsade dookola same mineralne pramene, ktore vytvorili kalciove obrazy. Poobede sme sa dostavili do kempu, postavili stan, sli sme dalej objavovat.

V sobotu sme sli na najznamejsi gejzir co strieka kazdych 90 mionut vola sa Old Faithful , skoro presne aj zacal striekat :) Strasne vela ludi vsade, velmi vela bizonov, ktore clovek mohol stretnut hocikde aj na ceste ked isli oproti nam , ked som soferoval :) Dalej ciernych medvedov sme videli, srnky, jelene, lisky , co sme nevideli a ze ziju tam boli medvede Grizzly a vlkov :)

V nedelu sme sa rozhodli, ze ideme smerom na hranicu a pozrieme zvysne zaujmave casrti Yellowstonu a plus hlavne mesto Motani - Helana. Tak sme vyrazili, vsetko slo ako malo podlaplanu, cca okolo 19.00 sme sa zastavili na veceru v Helene. A po najedeni , napiti kavy, nabombovani redbulov sa pokracovalo na hranicu, ktoru som chcel dosiahnut a ze na kanadskej strane si  spocinieme do 6.00 a budeme pokracovat, ale co sa stalo :( je viac ako smutne , ale asik sa malo stat! Dosli sme na hranicu, presli sme hranicu, od hranic prvbe male mestecko je Milk River,. Sme sa rozpravali , ze dojdeme tam ku benzinke, dame si trosku oddych a rano o 6.00 zacneme startovat smer odmonton. Asik 10az 15 km od hranice soferujem auto, rozpravam sa s DOmickou a dzig supa zo zadu do mna ako vo filme , ked niekoho chcete zjebat z cesty do priekopy! Ustali sme to a ostali sme na ceste! Nespadli sme do priekopy, co su blizko cesty! Vyjdem vonku a vidim ze nase auto je zdemolovane! Zadna cast na totalku! Jaj, az vtedy zacal nas vylet gradovat! Cakatbna hasicov, policajtov, sanitku a ine dristy. Podotykam, sme zivi dokopi sa nam nic nestalo, trosku citime krk a nohy od narazu,. ale verimze nebudeme mat nejake nasledky danej nehody. Pan ktory do nas jebol povedal, ze mu blikol telefon, siel sa na neho pozriet a uz bol blizko nas ked nas zbadal tak do nas jebol! Nekomentujem, lebo skoro by som mu na pi... nalozil, ze ked prsi a je noc a este sa hraje s mobilom! Ziadna zodpovednost z jeho strany!  Nedela vecer bola krasna a pokracovala asik az do 3.00 hodiny rana, kde sme sli do nemocnice (hlavne Domka na kontrolu) a nemocnicny personal sa o nas postaral ! Postaral sa aj o mna, prichystali mi postel, nech sa vyspim tam, lebo vedeli ze mame pred sebopu este 650km do Edmontonu a sme bez auta! Lebo auto je totalka. Cez noc som este rychlio poriesil ze ako zajtra pojdemne naspat (pondelok bol statny sviatok).
V noci po naraze, clovek musi mat dokumentaciu! Kalamita... 

1 komentár:


  1. Aj môj veľký sen je sa raz dostať do Kanady, ale nie tak jednoducho len lietadlom, ale vlastným autom. Už na to šetrím veľmi dlho a konečne sa mi podarilo sa dostať cez prvý pilier a to taký, že som si vydal vlastné auto z nemecka, síce je celé v nemčine, ale už aj na to existujú rôzne firmy, ako je potrebné táto zde

    OdpovedaťOdstrániť